Chřest s jehněčími kotletami na šalvěji

Ingredience


Chřest bílý 600 g
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr krupice 1 špetka
Jehněčí kotlety 8 ks
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Šalvěj čerstvá 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chřest oloupeme a povaříme v osolené vodě se lžící másla, špetkou cukru a citronovou šťávou asi 15 minut. Uvařený chřest zprudka zchladíme a necháme okapat.
  2. Omyté jehněčí kotlety osušíme a opepříme. Na rozpáleném oleji je opékáme 2 minuty po obou stranách. Maso mírně osolíme a přikryté pokličkou vložíme do trouby vyhřáté na 50 stupňů Celsia.
  3. Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla a podusíme v něm lístky šalvěje (asi 16 ks).
  4. Chřest a maso upravíme na nahřátou mísu, šalvěj položíme na kotlety a vše pokapeme horkým máslem. Ozdobíme lístky petrželky.