Chřest s jehněčími kotletami na šalvěji
Ingredience
Chřest bílý |
600 g |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 špetka |
Jehněčí kotlety |
8 ks |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Šalvěj čerstvá |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Chřest oloupeme a povaříme v osolené vodě se lžící másla, špetkou cukru a citronovou šťávou asi 15 minut. Uvařený chřest zprudka zchladíme a necháme okapat.
- Omyté jehněčí kotlety osušíme a opepříme. Na rozpáleném oleji je opékáme 2 minuty po obou stranách. Maso mírně osolíme a přikryté pokličkou vložíme do trouby vyhřáté na 50 stupňů Celsia.
- Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla a podusíme v něm lístky šalvěje (asi 16 ks).
- Chřest a maso upravíme na nahřátou mísu, šalvěj položíme na kotlety a vše pokapeme horkým máslem. Ozdobíme lístky petrželky.