Pikantní játrový salát s hrozny

Ingredience


Citronová šťáva 250 ml
Hroznové víno 100 g
Hrušky 1 ks
Játra drůbeží 450 g
Mouka pšeničná hladká T 650 4 polévková lžíce
Olej hroznový 5 polévková lžíce
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomeranče 2 ks
Ředkev 8 ks
Salát Polníček 100 g
Sůl 1 špetka
Víno červené 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Játra zasypeme hladkou moukou a podusíme na pánvi na rozehřátém olivovém oleji. Osolíme a opepříme.
  2. Ředkvičky omyjeme, nakrájíme na kolečka. Pomeranče oloupeme, zbavíme bílé slupky a vyjmeme dužinu. Hrušku oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme a hroznové víno omyjeme. Opraný polníček osušíme, vyložíme jím misku a přidáme ostatní přísady. Červené víno smícháme s citronovou šťávou a hroznovým olejem a salát zakapeme.