Pikantní játrový salát s hrozny
Ingredience
Citronová šťáva |
250 ml |
Hroznové víno |
100 g |
Hrušky |
1 ks |
Játra drůbeží |
450 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Olej hroznový |
5 polévková lžíce |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomeranče |
2 ks |
Ředkev |
8 ks |
Salát Polníček |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Víno červené |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Játra zasypeme hladkou moukou a podusíme na pánvi na rozehřátém olivovém oleji. Osolíme a opepříme.
- Ředkvičky omyjeme, nakrájíme na kolečka. Pomeranče oloupeme, zbavíme bílé slupky a vyjmeme dužinu. Hrušku oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme a hroznové víno omyjeme. Opraný polníček osušíme, vyložíme jím misku a přidáme ostatní přísady. Červené víno smícháme s citronovou šťávou a hroznovým olejem a salát zakapeme.