Uzenkový salát gourmet
Ingredience
Bazalka |
1 hrst |
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
250 ml |
Klobása - Čabajka |
300 g |
Lilek |
250 g |
Okurka salátová |
1 ks |
Olej rostlinný |
125 ml |
Olivy černé |
50 g |
Olivy nakládané |
50 g |
Oregano čerstvé |
1 hrst |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
5 ks |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
1 hrst |
Vejce slepičí |
8 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytý lilek nasolíme, uvaříme ve vroucí vodě s trochou citronové šťávy 10 minut. Poté jej vyjmeme, necháme okapat a nakrájíme na kolečka. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a rozpůlíme.
- Okurku omyjeme, nastrouháme na kolečka, mírně posolíme. Na proužky pokrájíme klobásu, šalotku oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a jemně nasekáme. Olivy necháme okapat, vypeckujeme a nakrájíme na kolečka. Bylinky propláchneme a na jemno nasekáme.
- Všechny přísady promícháme v míse.
- Olej smícháme s citronovou šťávou, osolíme, opepříme.
- Salát rozdělíme na talíře, pokapeme olejovou zálivkou a obložíme vejci.