Uzenkový salát gourmet

Ingredience


Bazalka 1 hrst
Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 250 ml
Klobása - Čabajka 300 g
Lilek 250 g
Okurka salátová 1 ks
Olej rostlinný 125 ml
Olivy černé 50 g
Olivy nakládané 50 g
Oregano čerstvé 1 hrst
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 5 ks
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 1 hrst
Vejce slepičí 8 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytý lilek nasolíme, uvaříme ve vroucí vodě s trochou citronové šťávy 10 minut. Poté jej vyjmeme, necháme okapat a nakrájíme na kolečka. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a rozpůlíme.
  2. Okurku omyjeme, nastrouháme na kolečka, mírně posolíme. Na proužky pokrájíme klobásu, šalotku oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a jemně nasekáme. Olivy necháme okapat, vypeckujeme a nakrájíme na kolečka. Bylinky propláchneme a na jemno nasekáme.
  3. Všechny přísady promícháme v míse.
  4. Olej smícháme s citronovou šťávou, osolíme, opepříme.
  5. Salát rozdělíme na talíře, pokapeme olejovou zálivkou a obložíme vejci.