Hráškový krém s uzeným lososem

Ingredience


Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr krupice 1 špetka
Hrášek mražený 300 g
Kari koření 1 špetka
Losos uzený 100 g
Meduňka 1 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Sůl 1 kávová lžička
Vývar drůbeží 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme rozmrazený hrášek, kari koření a podlijeme vývarem. Vaříme pod pokličkou 15-20 minut doměkka.
  2. Potom hrášek ve vývaru rozmixujeme, polévku osolíme, opepříme, mírně osladíme a ochutíme citronovou šťávou. Nakonec do krému vmícháme lehce našlehanou smetanu.
  3. Uzeného lososa nakrájíme na jemné nudličky a rozdělíme do šálků s polévkou. Ozdobíme snítkou meduňky a podáváme.