Lipská nudlová polévka se smrži
Ingredience
Cibulka jarní |
100 g |
Muškátový květ |
1 špetka |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
5 ks |
Smrže sušené |
100 g |
Sůl bylinková |
1 špetka |
Těstoviny konzumní |
100 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vývar zeleninový |
1.5 l |
Zeleninová směs jarní - mražená |
400 g |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oprané smrže zalijeme horkou vodou a necháme bobtnat půl hodiny, poté dáme okapat na cedník a okapané nakrájíme na drobné kousky. Zmraženou zeleninu necháme rozmrazit.
- Na rozpáleném oleji podusíme 8 minut rozpůlené cibulky a zeleninu.
- Zeleninový vývar uvedeme do varu, přidáme podušenou zeleninu s cibulkami a společně vaříme na mírném ohni 10 minut. Poté přidáme mušličky, okapané smrže a povaříme 8 minut.
- Polévku osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ. Žloutky rozmícháme a rozpustíme v polévce. Polévku již nevaříme a ihned servírujeme.