Lipská nudlová polévka se smrži

Ingredience


Cibulka jarní 100 g
Muškátový květ 1 špetka
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Pepř černý celý 5 ks
Smrže sušené 100 g
Sůl bylinková 1 špetka
Těstoviny konzumní 100 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vývar zeleninový 1.5 l
Zeleninová směs jarní - mražená 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oprané smrže zalijeme horkou vodou a necháme bobtnat půl hodiny, poté dáme okapat na cedník a okapané nakrájíme na drobné kousky. Zmraženou zeleninu necháme rozmrazit.
  2. Na rozpáleném oleji podusíme 8 minut rozpůlené cibulky a zeleninu.
  3. Zeleninový vývar uvedeme do varu, přidáme podušenou zeleninu s cibulkami a společně vaříme na mírném ohni 10 minut. Poté přidáme mušličky, okapané smrže a povaříme 8 minut.
  4. Polévku osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ. Žloutky rozmícháme a rozpustíme v polévce. Polévku již nevaříme a ihned servírujeme.