Jáhlové opečenky s mrkví

Ingredience


Jáhly - loupané proso 160 g
Máslo čerstvé 80 g
Mrkev kořen 2 ks
Ořechy lískové 40 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Pórek 120 g
Sezam - semena 8 polévková lžíce
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr sójový - Tofu 150 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 400 ml
Vývar zeleninový 270 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jáhly zvolna vaříme ve 400 ml vroucí vody asi 5 minut, potom je necháme 15 minut stát. Přidáme 4 lžičky vývaru a 2 lžíce másla.
  2. Omytý pórek, sýr tofu a lískové oříšky nasekáme, smícháme s vejci, solí, pepřem a vařenými jáhlami. Necháme asi 10 minut odpočinout.
  3. Oloupanou cibuli nasekáme a osmahneme na másle. Přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou mrkev a dusíme 5 minut. Přilijeme vývar a pod pokličkou vaříme dalších 10 minut. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku.
  4. Z jahelné hmoty tvarujeme placičky, obalíme je ve směsi sezamových semínek a strouhanky a opečeme na zbylém másle.
  5. Placičky podáváme s připravenou dušenou mrkví.