Jáhlové opečenky s mrkví
Ingredience
Jáhly - loupané proso |
160 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Ořechy lískové |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Pórek |
120 g |
Sezam - semena |
8 polévková lžíce |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr sójový - Tofu |
150 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
400 ml |
Vývar zeleninový |
270 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jáhly zvolna vaříme ve 400 ml vroucí vody asi 5 minut, potom je necháme 15 minut stát. Přidáme 4 lžičky vývaru a 2 lžíce másla.
- Omytý pórek, sýr tofu a lískové oříšky nasekáme, smícháme s vejci, solí, pepřem a vařenými jáhlami. Necháme asi 10 minut odpočinout.
- Oloupanou cibuli nasekáme a osmahneme na másle. Přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou mrkev a dusíme 5 minut. Přilijeme vývar a pod pokličkou vaříme dalších 10 minut. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku.
- Z jahelné hmoty tvarujeme placičky, obalíme je ve směsi sezamových semínek a strouhanky a opečeme na zbylém másle.
- Placičky podáváme s připravenou dušenou mrkví.