Brambory pečené na plechu s citronem
Ingredience
Brambory |
1000 g |
Česnek |
3 stroužek |
Citrony |
5 ks |
Olej olivový |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozmarýn čerstvý |
5 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory oloupeme a podélně rozpůlíme. Citrony omyjeme, nakrájíme na tenké plátky a část omytého rozmarýnu jemně nasekáme.
- Plech silně vymažeme olivovým olejem a rozložíme na něj plátky citronu. Na každý plátek položíme půlku brambory, pokapeme zbylým olejem a posypeme rozmarýnem. Brambory osolíme a opepříme.
- Oloupané stroužky česneku rozpůlíme a spolu se zbylými snítkami rozmarýnu je rozdělíme mezi brambory.
- Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu.