Brambory pečené na plechu s citronem

Ingredience


Brambory 1000 g
Česnek 3 stroužek
Citrony 5 ks
Olej olivový 100 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozmarýn čerstvý 5 ks
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme a podélně rozpůlíme. Citrony omyjeme, nakrájíme na tenké plátky a část omytého rozmarýnu jemně nasekáme.
  2. Plech silně vymažeme olivovým olejem a rozložíme na něj plátky citronu. Na každý plátek položíme půlku brambory, pokapeme zbylým olejem a posypeme rozmarýnem. Brambory osolíme a opepříme.
  3. Oloupané stroužky česneku rozpůlíme a spolu se zbylými snítkami rozmarýnu je rozdělíme mezi brambory.
  4. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu.