Hrušky se sýrovým krémem

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Hroznové víno 100 g
Hrušky 2 ks
Kopr čerstvý 1 ks
Mandle plátky 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Niva (Rokfór) 100 g
Sýr Ricotta 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rokfór (nebo Nivu) nadrobno nakrájíme a vidličkou rozmělníme. Přidáme ricottu a utřeme dohladka. Krém osolíme a opepříme.
  2. Omyté hrušky rozpůlíme a odstraníme jádřince. Řezné plochy potřeme citronovou šťávou.
  3. Z připraveného sýrového krému vypíchneme dvěma lžícemi čtyři noky a upravíme je na půlky hrušek. Rozdělíme na talíře a každou hrušku ozdobíme kuličkami omytého vína, snítkami kopru a mandlovými lupínky.