Hrušky se sýrovým krémem
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Hroznové víno |
100 g |
Hrušky |
2 ks |
Kopr čerstvý |
1 ks |
Mandle plátky |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Niva (Rokfór) |
100 g |
Sýr Ricotta |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rokfór (nebo Nivu) nadrobno nakrájíme a vidličkou rozmělníme. Přidáme ricottu a utřeme dohladka. Krém osolíme a opepříme.
- Omyté hrušky rozpůlíme a odstraníme jádřince. Řezné plochy potřeme citronovou šťávou.
- Z připraveného sýrového krému vypíchneme dvěma lžícemi čtyři noky a upravíme je na půlky hrušek. Rozdělíme na talíře a každou hrušku ozdobíme kuličkami omytého vína, snítkami kopru a mandlovými lupínky.