Bramborové tortilly s rajčaty

Ingredience


Brambory 800 g
Cibule 2 ks
Olej olivový 8 polévková lžíce
Paprika červená 2 ks
Paprika žlutá 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata 3 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 8 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, očištěné papriky nakrájíme na kostičky. Suroviny rozdělíme na dva díly.
  2. 400 g bramborových plátků opékáme na oleji asi 10 minut a během pečení je občas obrátíme. K bramborám přidáme polovinu cibule, polovinu paprik a opékáme společně asi 5 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.
  3. Omytá rajčata nakrájíme na plátky a polovinou obložíme tortillu. Vejce rozšleháme se solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Polovinou směsi přelijeme rajčata a pod pokličkou necháme na mírném oni ztuhnout asi 15 minut.
  4. Stejným způsobem připravíme druhou tortillu ze zbylých surovin.