Bramborové tortilly s rajčaty
Ingredience
Brambory |
800 g |
Cibule |
2 ks |
Olej olivový |
8 polévková lžíce |
Paprika červená |
2 ks |
Paprika žlutá |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
3 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
8 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, očištěné papriky nakrájíme na kostičky. Suroviny rozdělíme na dva díly.
- 400 g bramborových plátků opékáme na oleji asi 10 minut a během pečení je občas obrátíme. K bramborám přidáme polovinu cibule, polovinu paprik a opékáme společně asi 5 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.
- Omytá rajčata nakrájíme na plátky a polovinou obložíme tortillu. Vejce rozšleháme se solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Polovinou směsi přelijeme rajčata a pod pokličkou necháme na mírném oni ztuhnout asi 15 minut.
- Stejným způsobem připravíme druhou tortillu ze zbylých surovin.