Toasty s hruškami a řapíkatým celerem

Ingredience


Celer řapíkatý 2 ks
Chléb toastový 4 krajíc
Kompot brusinkový 4 polévková lžíce
Kompot hruškový 200 g
Máslo čerstvé 20 g
Meduňka 1 ks
Štěrbák zahradní 0.5 ks
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krajíčky toastovécho chleba rozložíme na máslem vymazaný plech a v troubě pod grilem je opečeme po jedné straně dozlatova. Na neopečenou stranů toastů položíme brusinky.
  2. Očištěný, na kolečka nakrájený celer a okapané, na plátky nakrájené hrušky rozložíme na brusinky. Sýr nakrájíme na nudličky a položíme navrch příčně přes sebe jako mřížku.
  3. Toasty znovu položíme na plech a zapékáme pod grilem v troubě asi 4 minuty, až se sýr roztaví.
  4. Upečené toasty upravíme na omyté listy salátu a ozdobíme lístky meduňky.