Toasty s hruškami a řapíkatým celerem
Ingredience
Celer řapíkatý |
2 ks |
Chléb toastový |
4 krajíc |
Kompot brusinkový |
4 polévková lžíce |
Kompot hruškový |
200 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Meduňka |
1 ks |
Štěrbák zahradní |
0.5 ks |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Krajíčky toastovécho chleba rozložíme na máslem vymazaný plech a v troubě pod grilem je opečeme po jedné straně dozlatova. Na neopečenou stranů toastů položíme brusinky.
- Očištěný, na kolečka nakrájený celer a okapané, na plátky nakrájené hrušky rozložíme na brusinky. Sýr nakrájíme na nudličky a položíme navrch příčně přes sebe jako mřížku.
- Toasty znovu položíme na plech a zapékáme pod grilem v troubě asi 4 minuty, až se sýr roztaví.
- Upečené toasty upravíme na omyté listy salátu a ozdobíme lístky meduňky.