Polévka curry-beef

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule červená 3 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Hovězí libové 400 g
Hovězí vývar základní 1 l
Jogurt bílý 100 g
Kari koření 2 polévková lžíce
Koriandr čerstvý 0.5 hrst
Koriandr mletý 1 špetka
Mrkev kořen 200 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Tuk rostlinný 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné maso nakrájíme na tenké proužky. Oloupaný česnek a cibuli nasekáme nadrobno, vložíme do kastrolu spolu s masem na rozpálený tuk a podusíme. Poté přidáme oloupanou mrkev nakrájenou na kolečka a zasypeme kari kořením.
  2. Zeleninu zalijeme hovězím vývarem, osolíme, opepříme, přidáme koriandr a citronovou šťávu. Na mírném ohni vaříme 8 minut. Poté vmícháme jogurt a již nevaříme.
  3. Polévku servírujeme a ozdobíme omytými lístečky koriandru.