Drůbeží kotlík

Ingredience


Chilli paprička 3 ks
Cibulka jarní 5 ks
Citronová šťáva 3 polévková lžíce
Hrachové lusky 250 g
Kari koření 2 polévková lžíce
Kuřecí prsa 500 g
Olej olivový 4 polévková lžíce
Omáčka sójová 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Shiitake houby 250 g
Smetana 12% (konzumní) 4 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vývar drůbeží 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chilli papričky očistíme, zbavíme zrníček a nakrájíme najemno. Cibulku očistíme, nakrájíme na kroužky, houby omyjeme a nakrájíme.
  2. V hrnci rozehřejeme olej a vložíme na něj podusit připravenou zeleninu a očištěné lusky. Přidáme citronovou šťávu, po třech minutách zalijeme vývarem a okořeníme směsí koření a sójovou omáčkou.
  3. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, přidáme do hrnce a povaříme 5 minut. Poté vmícháme smetanu, osolíme, opepříme a odstavíme z ohně. Ihned podáváme.