Drůbeží kotlík
Ingredience
Chilli paprička |
3 ks |
Cibulka jarní |
5 ks |
Citronová šťáva |
3 polévková lžíce |
Hrachové lusky |
250 g |
Kari koření |
2 polévková lžíce |
Kuřecí prsa |
500 g |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Shiitake houby |
250 g |
Smetana 12% (konzumní) |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vývar drůbeží |
1 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Chilli papričky očistíme, zbavíme zrníček a nakrájíme najemno. Cibulku očistíme, nakrájíme na kroužky, houby omyjeme a nakrájíme.
- V hrnci rozehřejeme olej a vložíme na něj podusit připravenou zeleninu a očištěné lusky. Přidáme citronovou šťávu, po třech minutách zalijeme vývarem a okořeníme směsí koření a sójovou omáčkou.
- Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, přidáme do hrnce a povaříme 5 minut. Poté vmícháme smetanu, osolíme, opepříme a odstavíme z ohně. Ihned podáváme.