Jahodový parfait

Ingredience


Cukr krupice 125 g
Jahody zahradní 250 g
Likér pomerančový 60 ml
Pomeranče 1 ks
Smetana 33% (šlehačka) 750 g
Ztužovač šlehačky 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté jahody nahrubo nakrájíme a povaříme je s pomerančovou šťávou, kůrou a 50g cukru asi 3 minuty. Rozmixujeme, protřeme sítem a necháme stranou.
  2. Smetanu se ztužovačem a 75g cukru ušleháme dotuha. Vmícháme jahodové pyré, pomerančový likér a naplníme do obdélníkové formy vyložené fólií. Uložíme do chladničky na 8 hodin.
  3. Potom formu krátce postavíme do horké vody, parfait vyklopíme na mísu a nakrájíme na plátky.
  4. Dezert můžeme obložit půlkami jahod nebo plátky kiwi.