Jahodový parfait
Ingredience
Cukr krupice |
125 g |
Jahody zahradní |
250 g |
Likér pomerančový |
60 ml |
Pomeranče |
1 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
750 g |
Ztužovač šlehačky |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté jahody nahrubo nakrájíme a povaříme je s pomerančovou šťávou, kůrou a 50g cukru asi 3 minuty. Rozmixujeme, protřeme sítem a necháme stranou.
- Smetanu se ztužovačem a 75g cukru ušleháme dotuha. Vmícháme jahodové pyré, pomerančový likér a naplníme do obdélníkové formy vyložené fólií. Uložíme do chladničky na 8 hodin.
- Potom formu krátce postavíme do horké vody, parfait vyklopíme na mísu a nakrájíme na plátky.
- Dezert můžeme obložit půlkami jahod nebo plátky kiwi.