Fenykl s červenou cibulí

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule červená 2 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Fenykl sladký - hlíza 4 ks
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata 4 ks
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fenykl omyjeme, nať odřízneme, najemno nasekáme a necháme stranou. Hlízy rozpůlíme a nakrájíme na nudličky.
  2. Oloupanou cibuli nakrájíme na osminky. Na pánvi na rozehřátém oleji fenykl mírně opečeme, přidáme cibuli a opékáme asi 5 minut. Nakonec přidáme prolisovaný česnek.
  3. Rajčata omyjeme a 2 nakrájíme na dílky, zbylé na kostičky a s polovinou lístků tymiánu, nasekanou petrželkou a trochou fenyklové natě je přidáme do pánve. Pod pokličkou dusíme 5 minut.
  4. Pokrm ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Na zeleninu položíme dílky rajčat a krátce ohřejeme. Upravíme na talíře a posypeme fenyklovou natí a tymiánem.