Omáčka z chilli guajillo
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chilli paprička |
4 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Oregano sušené |
1 kávová lžička |
Paprika červená |
2 ks |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
200 g |
Vývar drůbeží |
300 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata pokrájíme na čtvrtky, vložíme do pečicí nádoby s paprikami a celými stroužky česneku. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 45-60 minut, až budou rajčata a papriky načernalé.
- Papriky vložíme do igelitového sáčku a necháme 20 minut zapařit. Rajčata oloupeme a chilli namočíme na 15 minut do horké vody, až změknou.
- Papriky vyndáme ze sáčku a oloupeme, rozřízneme a odstraníme semena a středy, dužinu nakrájíme nahrubo a vložíme do mixéru. Chilli nacháme okapat, odstraníme stopky a semena, nakrájíme nahrubo a přidáme spolu s rajčaty do mixéru. Opečený česnek vymačkáme ze slupky a přidáme do mixéru, přidáme oregano, cukr, vývar a zpracujeme na hladkou pastu.
- Směs vlijeme do rendlíku, přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme 10-15 minut, až se omáčka vyvaří na polovinu.
- Přendáme do mísy a ihned podáváme. Můžeme nechat vychladit a podávat studené. V lednici vydrží omáčka až týden.