Omáčka z chilli guajillo

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chilli paprička 4 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Oregano sušené 1 kávová lžička
Paprika červená 2 ks
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Rajčata 200 g
Vývar drůbeží 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata pokrájíme na čtvrtky, vložíme do pečicí nádoby s paprikami a celými stroužky česneku. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 45-60 minut, až budou rajčata a papriky načernalé.
  2. Papriky vložíme do igelitového sáčku a necháme 20 minut zapařit. Rajčata oloupeme a chilli namočíme na 15 minut do horké vody, až změknou.
  3. Papriky vyndáme ze sáčku a oloupeme, rozřízneme a odstraníme semena a středy, dužinu nakrájíme nahrubo a vložíme do mixéru. Chilli nacháme okapat, odstraníme stopky a semena, nakrájíme nahrubo a přidáme spolu s rajčaty do mixéru. Opečený česnek vymačkáme ze slupky a přidáme do mixéru, přidáme oregano, cukr, vývar a zpracujeme na hladkou pastu.
  4. Směs vlijeme do rendlíku, přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme 10-15 minut, až se omáčka vyvaří na polovinu.
  5. Přendáme do mísy a ihned podáváme. Můžeme nechat vychladit a podávat studené. V lednici vydrží omáčka až týden.