Salsa z batátů

Ingredience


Brambory sladké (Batáty) 450 g
Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Limetka 2 ks
Okurka salátová 0.5 ks
Pomeranče 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme najemno, vložíme do mísy, přidáme limetkovou šťávu a necháme nasáknout.
  2. Odkrojíme vršek a spodek pomeranče. Postavíme na vál, a pečlivě odřežeme všechnu kůru a bílou dužinu. Rozkrájíme nad mísou na dílky.
  3. Batát oloupeme a opláchneme pod studenou vodou, rozkrájíme na čtvrtky, pak na jemné plátky. Přidáme do mísy s pomeranči. Okurku rozkrojíme podélně napůl, vyjmeme semena, nakrájíme na plátky a přidáme do mísy. Z chilli odstraníme stopku, rozřízneme a vyjmeme semena. Dužinu nakrájíme najemno a přidáme do mísy, přidáme nakrájenou červenou cibuli s limetkovou šťávou a dobře zamícháme. Zakryjeme a necháme hodinu stát při pokojové teplotě.
  4. V lednici můžeme uchovat až 3 dny.