Salsa z nopales
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chilli paprička |
2 ks |
Cibule |
3 ks |
Fazolové lusky zelené |
250 g |
Ocet jablečný |
3 ml |
Rajčata zelená |
100 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Chilli odrůdy fresno napíchneme na špíz a opečeme nad plamenem, až se na slupkách začnou tvořit puchýře. Opečené vložíme do igelitového sáčku a necháme 20 minut zapařit. Vyjmeme, odstraníme slupku, semena a nakrájíme nahrubo.
- Trny z nopales odstraníme, odřízneme tlustý konec u každého plátu, opláchneme, nakrájíme na pruhy a potom na malé kousky.
- V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vhodíme nopales, cibuli a oloupané stroužky česneku. Vaříme 10-15 minut, do změknutí.
- Směs necháme okapat v sítu a dvakrát propláchneme pod tekoucí vodou. Odstraníme cibuli a česnek.
- Červenou cibuli a tomatillos nakrájíme najemno, vložíme do mísy a přidáme kaktus a chilli.
- Směs nandáme do velké zavařovací sklenice, zalijeme jablečným octem a uzavřeme. Dáme do lednice alespoň na 1 den, občas obrátíme. Salsa vydrží až 10 dnů.