Salsa habaňero

Ingredience


Chilli paprička 9 ks
Cibule 3 ks
Grapefruity 0.5 ks
Koriandr čerstvý 1 ks
Limetka 1 ks
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pět chilli habaňero a čtyři chilli costeno amarillo namočíme na 10 minut do horké vody, aby změkly. Necháme okapat, vodu z namáčení si uchováme.
  2. Z papriček odstraníme stopky a semena, nakrájíme nahrubo. Vložíme do mixéru, přilijeme trochu tekutiny z namáčení a rozmixujeme na jemnou pastu. Přendáme do mísy.
  3. Jarní cibulku nakrájíme najemno, přidáme šťávy z grepu a limetky, nastrouhanou kůru z limetky, nahrubo nasekaný koriandr a vše dobře promícháme. Přidáme chilli pastu a znovu dobře promícháme. Dle chuti osolíme. Zakryjeme a necháme jeden den v lednici. Podáváme jen v nepatrném množství.