Kukuřicová polévka

Ingredience


Cibule 1 ks
Kukuřice cukrová 500 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Paprika červená 2 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Smetana 16% (pochoutková) 150 ml
Sůl 1 kávová lžička
Vývar drůbeží 750 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Papriky opečeme na sucho na pánvi, dokud nebudou mít puchýře. Vložíme do igelitového sáčku, uzavřeme a necháme 20 minut, zapařit. Oloupeme, překrojíme a vyndáme semena, jednu odložíme a druhou nakrájíme na 1 cm velké kostičky.
  2. Ve větším hrnci rozpálíme olej, přidáme jemně nasekanou cibuli a smažíme, dokud nezesklovatí. Přimícháme nakrájenou papriku, kukuřici a smažíme 5 minut na mírném ohni.
  3. Obsah hrnce dáme do mixéru, přilijeme vývar a zpracujeme dohladka. Vrátíme do hrnce a znovu zahřejeme, přimícháme smetanu, osolíme a opepříme.
  4. Z druhé papriky vyndáme semena a nakrájíme jí na tenké proužky, polovinu přidáme do polévky.
  5. Podáváme v nahřátých miskách ozdobené zbylými proužky paprik.