Kuřecí játra s čínským zelím a mandlemi
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Hrášek |
55 g |
Játra drůbeží |
225 g |
Mandle |
55 g |
Mouka kukuřičná |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Zelí čínské |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí játra očistíme a zbavíme prorostlých částí. Rovnoměrně nakrájíme na kousky.
- V hluboké pánvi rozpálíme olej, nasypeme mandle a na mírném ohni za stálého míchání restujeme do zlatohněda. Poté mandle vyjmeme a ubrouskem osušíme. Nasypeme do pánve česnek a za stálého míchání orestujeme, cca 2minuty tak, aby olej dostal česnekovou příchuť. Česnek vyjmeme, do pánve vložíme maso. Smažíme cca 3minuty. Poté játra vyjmeme a rozložíme na talíř.
- V pánvi osmažíme hrášek, přidáme čínské zelí a směs ještě po dobu asi 1 minuty restujeme. Zeleninu vyjmeme a přidáme k játrům.
- Kukuřičnou mouku nejprve rozmícháme ve vodě, přidáme vývar a sójovou omáčku. Vlijeme do pánve a za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme provařit dokud směs nezhoustne. Musí být čirá. Na závěr přidáme ostatní ingredience a po zahřátí ihned podáváme.