Kuřecí játra s čínským zelím a mandlemi

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Hrášek 55 g
Játra drůbeží 225 g
Mandle 55 g
Mouka kukuřičná 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Zelí čínské 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí játra očistíme a zbavíme prorostlých částí. Rovnoměrně nakrájíme na kousky.
  2. V hluboké pánvi rozpálíme olej, nasypeme mandle a na mírném ohni za stálého míchání restujeme do zlatohněda. Poté mandle vyjmeme a ubrouskem osušíme. Nasypeme do pánve česnek a za stálého míchání orestujeme, cca 2minuty tak, aby olej dostal česnekovou příchuť. Česnek vyjmeme, do pánve vložíme maso. Smažíme cca 3minuty. Poté játra vyjmeme a rozložíme na talíř.
  3. V pánvi osmažíme hrášek, přidáme čínské zelí a směs ještě po dobu asi 1 minuty restujeme. Zeleninu vyjmeme a přidáme k játrům.
  4. Kukuřičnou mouku nejprve rozmícháme ve vodě, přidáme vývar a sójovou omáčku. Vlijeme do pánve a za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme provařit dokud směs nezhoustne. Musí být čirá. Na závěr přidáme ostatní ingredience a po zahřátí ihned podáváme.