Alsaská zelná polévka
Ingredience
Hroznové víno |
250 g |
Jablka |
2 ks |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Tlačenka tmavá lidová |
300 g |
Tuk |
1 polévková lžíce |
Víno červené |
500 ml |
Vývar zeleninový |
1 l |
Zelí kysané |
400 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zelí necháme okapat. Jablka oloupeme, rozpůlíme, vyjmeme jádřince a nakrájíme na kostičky. Jablka spolu s opraným vínem vložíme do vroucího vývaru smíchaného s červeným vínem a necháme povařit 3 minuty. Tlačenku pokrájíme na kostičky, orestujeme na rozpáleném omastku 3 minuty a spolu se zelím přidáme do polévky.
- Polévku okořeníme majoránkou a servírujeme.