Petrželová polévka

Ingredience


Cibulka jarní 100 g
Olej sezamový 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 3 polévková lžíce
Petržel kořen 600 g
Pstruh uzený 2 ks
Sezam - semena 3 polévková lžíce
Víno rýžové čínské 250 ml
Vývar zeleninový 1 l
Wasabi pasta 0.5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou petržel nakrájíme na slabá kolečka, nať nasekáme.
  2. Cibuli oloupeme, spolu s petrželí orestujeme na rozpáleném oleji. Poté přidáme sójovou omáčku a pastu, zalijeme vývarem, rýžovým vínem, vaříme na mírném ohni 6 minut.
  3. Pstruhové filety nakrájíme a rozdělíme na talíře, zalijeme polévkou, posypeme sezamovými semínky a servírujeme.