Petrželová polévka
Ingredience
Cibulka jarní |
100 g |
Olej sezamový |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
3 polévková lžíce |
Petržel kořen |
600 g |
Pstruh uzený |
2 ks |
Sezam - semena |
3 polévková lžíce |
Víno rýžové čínské |
250 ml |
Vývar zeleninový |
1 l |
Wasabi pasta |
0.5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou petržel nakrájíme na slabá kolečka, nať nasekáme.
- Cibuli oloupeme, spolu s petrželí orestujeme na rozpáleném oleji. Poté přidáme sójovou omáčku a pastu, zalijeme vývarem, rýžovým vínem, vaříme na mírném ohni 6 minut.
- Pstruhové filety nakrájíme a rozdělíme na talíře, zalijeme polévkou, posypeme sezamovými semínky a servírujeme.