Tortas

Ingredience


Chilli paprička 2 ks
Créme fraiche 2 kávová lžička
Fazole vařené 115 g
Koriandr čerstvý 1 ks
Limetka 0.5 ks
Rajčata 2 ks
Sýr Čedar 115 g
Vepřová pečeně 150 g
Žemle tuková 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cilli jalapeňo rozřízneme napůl, vyndáme semena a dužinu pokrájíme na tenké proužky. Vložíme do mísy, zalijeme limetkovou šťávou, necháme stát.
  2. Žemle rozřízneme, část střídy odstraníme, aby byly trochu prohloubené. Použijeme-li bagety, rozřízneme je podélně na polovinu. Na spodní polovinu položíme smažené fazole. Vepřovou pečeni nakrájíme na malé kousky, rozložíme na fazole. Navrch položíme plátky rajčat, proužky chilli, sýr a posypeme sekaným koriandrem.
  3. Vrchní polovinu žemle nebo bagety obrátíme řezem nahoru, pomažeme crème fraiche nebo zakysanou smetanou. Přiklopíme spodky žemlí a podáváme.