Taquitos s hovězím

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Cukr krupice 0.5 kávová lžička
Hovězí maso zadní 500 g
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Mouka kukuřičná 150 g
Oregano sušené 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Salát hlávkový 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 120 ml
Vývar z hovězích kostí 750 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí nakrájíme na kostky o hraně cca 1 cm, vložíme do hrnce, přidáme celé stroužky česneku a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu, vaříme 10 -15 minut mírným plamenem, než bude maso měkké. Maso vyndáme do čistého hrnce a vývar uchováme.
  2. Mouku smícháme se solí, přiléváme teplou vodu, až se vytvoří těsto, ze kterého jde vymodelovat koule. Zabalíme ji do fólie, necháme hodinu v chladu. Těsto rozdělíme na 12 kuliček, ručně nebo v lisu na tortilly vyrobíme 12 placek.
  3. V rozehřáté pánvi opečeme tortilly z každé strany 15 - 20 vteřin. Tortilly držíme teplé a vláčné ve vlhké utěrce.
  4. Do hrnce s masem přidáme oregano, kmín, protlak, cukr a 2 lžíce vývaru. Povaříme několik minut, aby se chutě spojily.
  5. Na každou teplou tortillu položíme kousek salátu, navrch dáme trochu náplně a lžičku cibulové pochoutky. Přeložíme napůl, podáváme teplé.