Taquitos s hovězím
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
0.5 kávová lžička |
Hovězí maso zadní |
500 g |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Mouka kukuřičná |
150 g |
Oregano sušené |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
120 ml |
Vývar z hovězích kostí |
750 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Hovězí nakrájíme na kostky o hraně cca 1 cm, vložíme do hrnce, přidáme celé stroužky česneku a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu, vaříme 10 -15 minut mírným plamenem, než bude maso měkké. Maso vyndáme do čistého hrnce a vývar uchováme.
- Mouku smícháme se solí, přiléváme teplou vodu, až se vytvoří těsto, ze kterého jde vymodelovat koule. Zabalíme ji do fólie, necháme hodinu v chladu. Těsto rozdělíme na 12 kuliček, ručně nebo v lisu na tortilly vyrobíme 12 placek.
- V rozehřáté pánvi opečeme tortilly z každé strany 15 - 20 vteřin. Tortilly držíme teplé a vláčné ve vlhké utěrce.
- Do hrnce s masem přidáme oregano, kmín, protlak, cukr a 2 lžíce vývaru. Povaříme několik minut, aby se chutě spojily.
- Na každou teplou tortillu položíme kousek salátu, navrch dáme trochu náplně a lžičku cibulové pochoutky. Přeložíme napůl, podáváme teplé.