Zelné závitky s celerem a cibulí
Ingredience
Celer řapíkatý |
150 g |
Cibule |
2 ks |
Kaštanové pyré |
500 g |
Kmín římský |
1 špetka |
Nové koření mleté |
1 špetka |
Vývar zeleninový |
1 l |
Zelí čínské |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oddělíme jednotlivé listy zelí, krátce namočíme v osolené vodě, vyjmeme, necháme okapat a rozložíme na pracovní desku.
- Celer i cibuli oloupeme a pokrájíme na malé kostičky. Smícháme s kaštanovým pyré, okořeníme muškátem a kmínem. Řádně promícháme. Směs rozdělíme na zelné listy, okraje založíme, vytvoříme závitky, které upevníme špejlí.
- Vývar uvedeme do varu, závitky do něj vložíme a vaříme 10 minut. Poté upravíme a na talíře, servírujeme.