Zelné závitky s celerem a cibulí

Ingredience


Celer řapíkatý 150 g
Cibule 2 ks
Kaštanové pyré 500 g
Kmín římský 1 špetka
Nové koření mleté 1 špetka
Vývar zeleninový 1 l
Zelí čínské 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oddělíme jednotlivé listy zelí, krátce namočíme v osolené vodě, vyjmeme, necháme okapat a rozložíme na pracovní desku.
  2. Celer i cibuli oloupeme a pokrájíme na malé kostičky. Smícháme s kaštanovým pyré, okořeníme muškátem a kmínem. Řádně promícháme. Směs rozdělíme na zelné listy, okraje založíme, vytvoříme závitky, které upevníme špejlí.
  3. Vývar uvedeme do varu, závitky do něj vložíme a vaříme 10 minut. Poté upravíme a na talíře, servírujeme.