Plněné kedlubny s tofu

Ingredience


Brokolice 100 g
Celer řapíkatý 100 g
Kedlubna 4 ks
Mrkev kořen 2 ks
Nové koření mleté 1 špetka
Ocet Sherry 1 polévková lžíce
Olej sezamový 4 polévková lžíce
Omáčka sójová 5 polévková lžíce
Pepř cayenský 1 špetka
Sezam - semena 3 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr sójový - Tofu 400 g
Vývar zeleninový 375 ml
Zakysaná smetana 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Celer očistíme, povaříme 8 minut v mírně osolené vodě, slijeme a necháme okapat.
  2. Kedlubny oloupeme, vršek skrojíme, vnitřek vydlabeme tak, aby zůstala centimetr silná stěna.
  3. Tofu necháme okapat, nakrájíme na malé kostičky, zakapeme sójovou omáčkou a octem, promícháme, necháme odležet.
  4. Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na malé kostičky, očištěnou brokolici rozdělíme na růžičky.
  5. Všechnu zeleninu podusíme na rozpáleném oleji, osolíme, opepříme, přidáme nové koření. Na závěr vmícháme zaksysanou smetanu.
  6. Kedlubny naplníme připravenou směsí, posypeme semínky opraženými na sucho a podáváme.