Plněné kedlubny s tofu
Ingredience
Brokolice |
100 g |
Celer řapíkatý |
100 g |
Kedlubna |
4 ks |
Mrkev kořen |
2 ks |
Nové koření mleté |
1 špetka |
Ocet Sherry |
1 polévková lžíce |
Olej sezamový |
4 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
5 polévková lžíce |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Sezam - semena |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr sójový - Tofu |
400 g |
Vývar zeleninový |
375 ml |
Zakysaná smetana |
100 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Celer očistíme, povaříme 8 minut v mírně osolené vodě, slijeme a necháme okapat.
- Kedlubny oloupeme, vršek skrojíme, vnitřek vydlabeme tak, aby zůstala centimetr silná stěna.
- Tofu necháme okapat, nakrájíme na malé kostičky, zakapeme sójovou omáčkou a octem, promícháme, necháme odležet.
- Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na malé kostičky, očištěnou brokolici rozdělíme na růžičky.
- Všechnu zeleninu podusíme na rozpáleném oleji, osolíme, opepříme, přidáme nové koření. Na závěr vmícháme zaksysanou smetanu.
- Kedlubny naplníme připravenou směsí, posypeme semínky opraženými na sucho a podáváme.