Pikantní sekaná

Ingredience


Celer řapíkatý 100 g
Cibule červená 4 ks
Cukr krupice 1 špetka
Hovězí vývar základní 125 ml
Kapary sterilované 2 polévková lžíce
Kmín drcený 1 špetka
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Maso mleté - mix 700 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 špetka
Paprika žlutá 3 ks
Pepř cayenský 1 špetka
Petržel - nať 1 šálek
Provensálské koření 100 g
Rajčata 300 g
Sůl 1 špetka
Tuk rostlinný 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou cibuli nakrájíme, očištěné a jadérek zbavené papriky pokrájíme na kostičky, očištěný celer pokrájíme také na kostičky. Kapary necháme okapat, nasekáme na drobno. Připravené ingredience vložíme na rozehřátý olej a restujeme čtyři minuty.
  2. Maso okořeníme, přidáme vajíčko, orestovanou zeleninu a vypracujeme těsto. Rozložíme do silně vymaštěné zapékací mísy, povrch poklademe plátky másla a upečeme v rozehřáté troubě na 180°C po dobu 20 minut.
  3. Mezitím nakrájíme rajčata, vložíme do vroucího vývaru, mírně osolíme, opepříme a trochu osladíme. Poté je rozetřeme na pečeni.
  4. Petrželku omyjeme, osušíme a nadrobno rozsekáme. Polovinou posypeme pečeni, pečeme ještě 5 minut.
  5. Hotovou sekanou nakrájíme na plátky, ozdobíme zbylou petrželkou a podáváme.