Pikantní sekaná
Ingredience
Celer řapíkatý |
100 g |
Cibule červená |
4 ks |
Cukr krupice |
1 špetka |
Hovězí vývar základní |
125 ml |
Kapary sterilované |
2 polévková lžíce |
Kmín drcený |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Maso mleté - mix |
700 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Paprika žlutá |
3 ks |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 šálek |
Provensálské koření |
100 g |
Rajčata |
300 g |
Sůl |
1 špetka |
Tuk rostlinný |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou cibuli nakrájíme, očištěné a jadérek zbavené papriky pokrájíme na kostičky, očištěný celer pokrájíme také na kostičky. Kapary necháme okapat, nasekáme na drobno. Připravené ingredience vložíme na rozehřátý olej a restujeme čtyři minuty.
- Maso okořeníme, přidáme vajíčko, orestovanou zeleninu a vypracujeme těsto. Rozložíme do silně vymaštěné zapékací mísy, povrch poklademe plátky másla a upečeme v rozehřáté troubě na 180°C po dobu 20 minut.
- Mezitím nakrájíme rajčata, vložíme do vroucího vývaru, mírně osolíme, opepříme a trochu osladíme. Poté je rozetřeme na pečeni.
- Petrželku omyjeme, osušíme a nadrobno rozsekáme. Polovinou posypeme pečeni, pečeme ještě 5 minut.
- Hotovou sekanou nakrájíme na plátky, ozdobíme zbylou petrželkou a podáváme.