Masové kuličky s křepelčími vejci
Ingredience
Bazalka |
50 g |
Česnek sušený |
1 špetka |
Estragon |
0.5 šálek |
Jehněčí maso mleté |
600 g |
Kapary sterilované |
2 polévková lžíce |
Kokos - mletý (Kopra) |
2 polévková lžíce |
Ocet estragonový |
6 polévková lžíce |
Okurky nakládané |
3 ks |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Olej z vlašských ořechů |
125 ml |
Pažitka |
0.5 šálek |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
0.5 šálek |
Šalotka |
3 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vejce křepelčí |
8 ks |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
1 l |
Vývar jehněčí |
500 ml |
Zázvor mletý |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jedno vejce rozklepneme do masa, přidáme oloupané a nasekané šalotky, mletý česnek, zázvor, kokosové vločky. Osolíme, opepříme a prohněteme. Z masa tvarujeme kuličky, vkládáme do vroucího vývaru a vaříme 10 minut na mírném plameni. Poté kuličky vyjmeme a necháme okapat.
- Zbylá vejce rozšleháme, kuličky v nich obalíme a osmažíme na rozehřátém vlašském oleji.
- Křepelčí vejce uvaříme natvrdo, necháme okapat a rozpůlíme. Žloutky vyjmeme, promícháme s octem a za stálého míchání přikapáváme olej. Bílky nakrájíme na kostičky. Kapary a okurky nasekáme. Bylinky opereme, osušíme, nasekáme, smícháme s bílkem, okurkou, kapary a vmícháme do omáčky.
- Masové kuličky podáváme s touto omáčkou.