Masové kuličky s křepelčími vejci

Ingredience


Bazalka 50 g
Česnek sušený 1 špetka
Estragon 0.5 šálek
Jehněčí maso mleté 600 g
Kapary sterilované 2 polévková lžíce
Kokos - mletý (Kopra) 2 polévková lžíce
Ocet estragonový 6 polévková lžíce
Okurky nakládané 3 ks
Olej olivový 3 polévková lžíce
Olej z vlašských ořechů 125 ml
Pažitka 0.5 šálek
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 0.5 šálek
Šalotka 3 ks
Sůl 1 špetka
Vejce křepelčí 8 ks
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 1 l
Vývar jehněčí 500 ml
Zázvor mletý 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jedno vejce rozklepneme do masa, přidáme oloupané a nasekané šalotky, mletý česnek, zázvor, kokosové vločky. Osolíme, opepříme a prohněteme. Z masa tvarujeme kuličky, vkládáme do vroucího vývaru a vaříme 10 minut na mírném plameni. Poté kuličky vyjmeme a necháme okapat.
  2. Zbylá vejce rozšleháme, kuličky v nich obalíme a osmažíme na rozehřátém vlašském oleji.
  3. Křepelčí vejce uvaříme natvrdo, necháme okapat a rozpůlíme. Žloutky vyjmeme, promícháme s octem a za stálého míchání přikapáváme olej. Bílky nakrájíme na kostičky. Kapary a okurky nasekáme. Bylinky opereme, osušíme, nasekáme, smícháme s bílkem, okurkou, kapary a vmícháme do omáčky.
  4. Masové kuličky podáváme s touto omáčkou.