Mexická rýže

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 3 ks
Cibule 0.5 ks
Hrášek 150 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rajčata 200 g
Rýže loupaná 200 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vývar drůbeží 450 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži dáme do velké ohnivzorné mísy a zalijeme jí vařící vodou, aby byla ponořená. Zamícháme, necháme 10 minut stát. Přecedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat, aby trochu oschla.
  2. Konzervovaná rajčata ve vlastní šťávě vložíme do mixéru, přidáme cibuli, česnek a zpracujeme do hladka.
  3. Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme rýži a smažíme nad mírným plamenem, nakonec bude zlatohnědá. Občas promícháme, aby se rýže nepřipálila. Přidáme rajčatovou směs, za stálého míchání vaříme, až se všechna tekutina vpije. Přidáme vývar, sůl, celé chilli papričky a hrášek. Vaříme, mícháme, konečně se všechna tekutina vstřebá a rýže je měkká.
  4. Sejmeme z ohně, zakryjeme a necháme stát 5 - 10 minut. Chilli papričku vyjmeme, rýži načechráme, podáváme posypané pepřem. Chilli je možno použít jako ozdobu.