Vejce s chorizem

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 0.5 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Hřebíček 0.5 kávová lžička
Mléko polotučné 4 polévková lžíce
Oregano sušené 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rajčata 2 ks
Sádlo škvařené 2 polévková lžíce
Sherry brandy 2 polévková lžíce
Skořice mletá 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 6 ks
Vepřové maso mleté 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve velké pánvi rozpustíme sádlo, přidáme maso a smažíme za stálého míchání. Vložíme utřený česnek, oregano, skořici, mletý hřebíček, pepř a smažíme ještě 4 minuty.
  2. Přidáme sherry, cukr, sůl, promícháme a smažíme 3 - 4 minuty, odstavíme.
  3. Vejce rozšleháme s kousky rajčat a jemně posekanou cibulí.
  4. Směs chorizo dáme zpět na oheň, prohřejeme a vlijeme vaječnou směs. Smažíme za stálého míchání, až jsou vejce skoro pevná. Vmícháme mléko nebo smetanu a dochutíme kořením. Ozdobíme zeleným oreganem a podáváme s teplými tortillami.