Vejce s chorizem
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
0.5 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hřebíček |
0.5 kávová lžička |
Mléko polotučné |
4 polévková lžíce |
Oregano sušené |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rajčata |
2 ks |
Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce |
Sherry brandy |
2 polévková lžíce |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
6 ks |
Vepřové maso mleté |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve velké pánvi rozpustíme sádlo, přidáme maso a smažíme za stálého míchání. Vložíme utřený česnek, oregano, skořici, mletý hřebíček, pepř a smažíme ještě 4 minuty.
- Přidáme sherry, cukr, sůl, promícháme a smažíme 3 - 4 minuty, odstavíme.
- Vejce rozšleháme s kousky rajčat a jemně posekanou cibulí.
- Směs chorizo dáme zpět na oheň, prohřejeme a vlijeme vaječnou směs. Smažíme za stálého míchání, až jsou vejce skoro pevná. Vmícháme mléko nebo smetanu a dochutíme kořením. Ozdobíme zeleným oreganem a podáváme s teplými tortillami.