Papriky v sýrové omáčce

Ingredience


Cibule 0.5 ks
Créme fraiche 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Paprika červená 4 ks
Rajčata 2 ks
Smetana 33% (šlehačka) 150 ml
Sýr Gouda 45% 500 g
Tequila silver 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Papriky opečeme na suché pánvi, až slupky zčernají a vytvoří se puchýře. Vložíme do igelitového sáčku, uzavřeme a necháme 20 minut zapařit. Oloupeme, vyndáme semena a nakrájíme na tenké proužky, které ještě překrojíme.
  2. Jemně pokrájenou červenou cibuli osmahneme na oleji do měkka. Přidáme strouhaný sýr, crème fraiche, smetanu, mícháme až se sýr roztaví a ze směsi vznikne hustá omáčka, vmícháme proužky papriky.
  3. Oloupaná a semen zbavená rajčata nakrájíme na kousky, zamícháme do omáčky. Těsně před servírováním vmícháme tequilu.
  4. Podáváme teplé s tortillovými chipsy.