Papriky v sýrové omáčce
Ingredience
Cibule |
0.5 ks |
Créme fraiche |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Paprika červená |
4 ks |
Rajčata |
2 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 ml |
Sýr Gouda 45% |
500 g |
Tequila silver |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Papriky opečeme na suché pánvi, až slupky zčernají a vytvoří se puchýře. Vložíme do igelitového sáčku, uzavřeme a necháme 20 minut zapařit. Oloupeme, vyndáme semena a nakrájíme na tenké proužky, které ještě překrojíme.
- Jemně pokrájenou červenou cibuli osmahneme na oleji do měkka. Přidáme strouhaný sýr, crème fraiche, smetanu, mícháme až se sýr roztaví a ze směsi vznikne hustá omáčka, vmícháme proužky papriky.
- Oloupaná a semen zbavená rajčata nakrájíme na kousky, zamícháme do omáčky. Těsně před servírováním vmícháme tequilu.
- Podáváme teplé s tortillovými chipsy.