Solnohradské noky z piškotového těsta

Ingredience


Cukr krupice 250 g
Cukr moučkový 20 g
Mléko polotučné 300 g
Mouka pšeničná hladká T 650 300 g
Vejce slepičí 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
  2. Žloutky vyšleháme s 50g cukru krupice doběla.
  3. Z bílků za postupného přidávání zbylého cukru vyšleháme pevný sníh. Lehce jej promícháme se žloutky a za postupného přisypávání prosáté mouky a promíchávání vařečkou připravíme piškotovou hmotu.
  4. Mléko vlijeme do většího pekáče a uvedeme do varu. Vrstva mléka musí být nízká. Piškotovou hmotu vložíme do pekáče s mlékem, rozetřeme do stejnoměrné vrstvy a dáme do vyhřáté trouby upéci dorůžova. Navrchu bude hmota opečená a vespod vláčná.
  5. Z upečené hmoty vykrajujeme pomocí lžíce malé noky, které posypeme moučkovým cukrem.
  6. Ihned podáváme.