Solnohradské noky z piškotového těsta
Ingredience
Cukr krupice |
250 g |
Cukr moučkový |
20 g |
Mléko polotučné |
300 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g |
Vejce slepičí |
400 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
- Žloutky vyšleháme s 50g cukru krupice doběla.
- Z bílků za postupného přidávání zbylého cukru vyšleháme pevný sníh. Lehce jej promícháme se žloutky a za postupného přisypávání prosáté mouky a promíchávání vařečkou připravíme piškotovou hmotu.
- Mléko vlijeme do většího pekáče a uvedeme do varu. Vrstva mléka musí být nízká. Piškotovou hmotu vložíme do pekáče s mlékem, rozetřeme do stejnoměrné vrstvy a dáme do vyhřáté trouby upéci dorůžova. Navrchu bude hmota opečená a vespod vláčná.
- Z upečené hmoty vykrajujeme pomocí lžíce malé noky, které posypeme moučkovým cukrem.
- Ihned podáváme.