Burritos s kuřecím masem a rýží
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hřebíček |
0.5 ks |
Kuřecí prsa |
2 ks |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 kávová lžička |
Rajčata |
200 g |
Rýže loupaná |
90 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Čedar |
150 g |
Tortilla |
500 g |
Zakysaná smetana |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži uvaříme v osolené vodě do měkka. Slijeme, propláchneme a necháme okapat.
- Ve větším hrnci rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli, mletý hřebíček, oregano a 2 - 3 minuty smažíme. Vmícháme rýži a sekaná rajčata ve vlastní šťávě, dusíme na mírném plameni, až se šťáva vstřebá, odstavíme.
- Kuřecí prsa (bez kůže a kostí) dáme do velkého hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, vaříme asi 10 minut. Maso vyjmeme z hrnce, položíme na talíř a necháme vychladnout. Natrháme na kousky, přidáme k rýži se strouhaným sýrem a pokud chceme, můžeme přidat zakysanou smetanu.
- Tortilly nahřejeme, osminu náplně položíme doprostřed, obě strany složíme dovnitř. Spodní část složíme nahoru a vrchní dolů, aby se vytvořil balíček. Zajistíme párátkem.
- Naplněná burritos vložíme do mísy, zakryjeme alobalem a udržujeme teplé v troubě. Před podáváním odstraníme párátka, burritos posypeme čerstvým oreganem.