Těstoviny se zelím a sýrovou omáčkou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Oříšky piniové |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Sůl |
2 kávová lžička |
Sýr Gorgonzola |
150 g |
Těstoviny čtyřvaječné |
400 g |
Voda pitná |
2 l |
Zelí hlávkové bílé |
750 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě do měkka, scedíme, necháme okapat.
- Oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme a necháme zesklovatět na másle. Přilijeme smetanu, rozpustíme v ní Gorgonzolu a zvolna povaříme, až omáčka zhoustne.
- Očištěné zelí pokrájíme na nudličky, povaříme 2 minuty v osolené vodě. Scedíme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat.
- Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrájíme na kostiky. Piniové oříšky nasucho opražíme v pánvi do zlatova.
- Sýrovou omáčku podle chuti přisolíme a opepříme, smícháme s těstovinami, zeleninou a pokrm posypeme piniemi.