Těstoviny se zelím a sýrovou omáčkou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Oříšky piniové 30 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Sůl 2 kávová lžička
Sýr Gorgonzola 150 g
Těstoviny čtyřvaječné 400 g
Voda pitná 2 l
Zelí hlávkové bílé 750 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě do měkka, scedíme, necháme okapat.
  2. Oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme a necháme zesklovatět na másle. Přilijeme smetanu, rozpustíme v ní Gorgonzolu a zvolna povaříme, až omáčka zhoustne.
  3. Očištěné zelí pokrájíme na nudličky, povaříme 2 minuty v osolené vodě. Scedíme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat.
  4. Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrájíme na kostiky. Piniové oříšky nasucho opražíme v pánvi do zlatova.
  5. Sýrovou omáčku podle chuti přisolíme a opepříme, smícháme s těstovinami, zeleninou a pokrm posypeme piniemi.