Omeleta Monaco (minutka)

Ingredience


Cukr krupice 300 g
Cukr moučkový 20 g
Džem meruňkový 300 g
Kompot meruňkový 400 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hrubá 400 g
Sherry brandy 100 ml
Smetana 33% (šlehačka) 300 ml
Vejce slepičí 800 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
  2. Kulatou pánvičku vymastíme máslem a vysypeme trochou mouky.
  3. Žloutky doběla ušleháme s polovinou krupicového cukru.
  4. Z bílků za postupného přidávání zbylého cukru ušleháme pevný sníh. Lehce jej promícháme se žloutky a za pomalého přisypávání prosáté mouky a lehkého promíchávání vařečkou připravíme piškotovou hmotu.
  5. Hmotu lehce rozetřeme do pánvičky a ve středně vyhřáté troubě ji upečeme do zlatavé barvy.
  6. Upečenou omeletu potřeme džemem, v půli přeložíme a vyklopíme na talíř. Ozdobíme ji vyšlehanou, mírně oslazenou šlehačkou, okapaným kompotovaným ovocem a postříkáme Apricot brandy.
  7. Ihned podáváme.