Omeleta Monaco (minutka)
Ingredience
Cukr krupice |
300 g |
Cukr moučkový |
20 g |
Džem meruňkový |
300 g |
Kompot meruňkový |
400 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hrubá |
400 g |
Sherry brandy |
100 ml |
Smetana 33% (šlehačka) |
300 ml |
Vejce slepičí |
800 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
- Kulatou pánvičku vymastíme máslem a vysypeme trochou mouky.
- Žloutky doběla ušleháme s polovinou krupicového cukru.
- Z bílků za postupného přidávání zbylého cukru ušleháme pevný sníh. Lehce jej promícháme se žloutky a za pomalého přisypávání prosáté mouky a lehkého promíchávání vařečkou připravíme piškotovou hmotu.
- Hmotu lehce rozetřeme do pánvičky a ve středně vyhřáté troubě ji upečeme do zlatavé barvy.
- Upečenou omeletu potřeme džemem, v půli přeložíme a vyklopíme na talíř. Ozdobíme ji vyšlehanou, mírně oslazenou šlehačkou, okapaným kompotovaným ovocem a postříkáme Apricot brandy.
- Ihned podáváme.