Kuřecí fajitas
Ingredience
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Cibule |
2 ks |
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Kuřecí prsa |
3 ks |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.25 kávová lžička |
Limetka |
2 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Oregano sušené |
2 kávová lžička |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika zelená |
1 ks |
Paprika žlutá |
1 ks |
Sádlo škvařené |
50 g |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kuřecí prsa bez kůže a kostí nakrájíme na proužky 2 cm široké a vložíme je do mísy. Přidáme limetkovou šťávu, cukr, oregano, mleté čili a skořici. Dobře promícháme a necháme minimálně 30 minut marinovat.
- Mouku smícháme se solí, práškem do pečiva a sádlem a pomalu přiléváme teplou vodu, až vznikne tuhé těsto. Rozdělíme na 12 kuliček, pak z každé vyválíme placku o průměru 15 cm a zakryjeme, aby neoschly.
- Cibuli nakrájíme na tenké plátky, papriku rozřízneme napůl, odstraníme středy, semena a dužinu nakrájíme na 1 cm široké proužky.
- Pánev nahřejeme a tortilly nasucho opékáme asi 1 minutu z každé strany, uchováme teplé.
- Na velké pánvi rozehřejeme olej, marinované kuře opékáme 5–6 minut, přidáme papriky, cibuli a smažíme 3–4 minuty, až jsou kuřecí proužky propečené a zelenina měkká.