Kuře s omáčkou chipotle

Ingredience


Chilli paprička 6 ks
Cibule 3 ks
Kuřecí prsa 1000 g
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Oregano čerstvé 2 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 200 ml
Vývar drůbeží 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sušené čili papričky chipotle vložíme do mísy, zalijeme horkou vodou a necháme 30 minut stát. Scedíme, vodu z namáčení si uchováme a čili zbavíme stopek a semen. Vložíme do mixéru, přilijeme vodu z čili a vývar. Objem tekutin by měl tvořit 400 ml, rozmixujeme dohladka.
  2. Cibuli nakrájíme na velmi tenké proužky, z masa odstraníme kůži a tuk. Ve větší pánvi rozehřejeme olej, vložíme cibuli a smažíme 5 minut, doměkka. Děrovanou naběračkou přeneseme cibuli do velkého pekáče, posypeme solí a pepřem.
  3. Na cibuli rozložíme kuřecí prsa, mírně osolíme a opepříme. Polijeme omáčkou z čili, aby byla všechna prsa pokryta.
  4. Troubu předehřejeme na 180 °C, vložíme pekáč s kuřetem a pečeme 45–60 minut, až bude maso propečené a měkké.
  5. Ozdobíme čerstvým oreganem a podáváme.