Kuře s omáčkou chipotle
Ingredience
Chilli paprička |
6 ks |
Cibule |
3 ks |
Kuřecí prsa |
1000 g |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Oregano čerstvé |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
200 ml |
Vývar drůbeží |
200 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 65 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Sušené čili papričky chipotle vložíme do mísy, zalijeme horkou vodou a necháme 30 minut stát. Scedíme, vodu z namáčení si uchováme a čili zbavíme stopek a semen. Vložíme do mixéru, přilijeme vodu z čili a vývar. Objem tekutin by měl tvořit 400 ml, rozmixujeme dohladka.
- Cibuli nakrájíme na velmi tenké proužky, z masa odstraníme kůži a tuk. Ve větší pánvi rozehřejeme olej, vložíme cibuli a smažíme 5 minut, doměkka. Děrovanou naběračkou přeneseme cibuli do velkého pekáče, posypeme solí a pepřem.
- Na cibuli rozložíme kuřecí prsa, mírně osolíme a opepříme. Polijeme omáčkou z čili, aby byla všechna prsa pokryta.
- Troubu předehřejeme na 180 °C, vložíme pekáč s kuřetem a pečeme 45–60 minut, až bude maso propečené a měkké.
- Ozdobíme čerstvým oreganem a podáváme.