Bramborový nákyp s pórkem
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Brambory |
1000 g |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Pórek |
500 g |
Šalvěj čerstvá |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
6 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory uvaříme ve slupce, slijeme, oloupeme a nakrájíme na plátky.
- Omytý pórek nakrájíme na kolečka a povaříme v osolené vodě asi 4 minuty. Omytou petržel a šalvěj nasekáme a smícháme s pórkem. Okořeníme majoránkou a opepříme.
- Zapékací mísu vyložíme plátky slaniny a střídavě navrstvíme plátky brambor a pórek.
- Vejce rozšleháme se solí a pepřem a nalijeme na pokrm. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a obložíme zbylou slaninou.
- Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.