Bramborový nákyp s pórkem

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Brambory 1000 g
Majoránka 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Pórek 500 g
Šalvěj čerstvá 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 6 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory uvaříme ve slupce, slijeme, oloupeme a nakrájíme na plátky.
  2. Omytý pórek nakrájíme na kolečka a povaříme v osolené vodě asi 4 minuty. Omytou petržel a šalvěj nasekáme a smícháme s pórkem. Okořeníme majoránkou a opepříme.
  3. Zapékací mísu vyložíme plátky slaniny a střídavě navrstvíme plátky brambor a pórek.
  4. Vejce rozšleháme se solí a pepřem a nalijeme na pokrm. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a obložíme zbylou slaninou.
  5. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.