Zeleninový pudink

Ingredience


Cibule 1 ks
Fazolové lusky zelené 250 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 8 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Špenát listový čerstvý 300 g
Sůl 2 kávová lžička
Voda pitná 1 l
Zakysaná smetana 150 g
Želatina bílá plátky 8 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné fazolky povaříme v osolené vodě 12 minut, vyjmeme je a propláchneme studenou vodou.
  2. Oloupanou cibuli nasekáme a necháme zesklovatět na másle. Přidáme omytý špenát a vmícháme zakysanou smetanu. Podle chuti osolíme a opepříme.
  3. Oloupanou mrkev (jednu nakrájíme na měsíčky a odložíme) povaříme v osolené vodě 8 minut.
  4. Želatinu namočíme do studené vody, vymačkáme, rozpustíme ve vroucí vodě a vmícháme do špenátu. Vypláchneme nákypovou formu a naplníme ji polovinou pyré. Navrch rozložíme větší část vařené mrkve a zakryjeme špenátovým pyré. Formu vložíme na 4 hodiny do chladničky.
  5. Pudink vyklopíme, nakrájíme na plátky a ozdobíme zbylou mrkví.