Zeleninový pudink
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Fazolové lusky zelené |
250 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
8 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špenát listový čerstvý |
300 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
Zakysaná smetana |
150 g |
Želatina bílá plátky |
8 plátek |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné fazolky povaříme v osolené vodě 12 minut, vyjmeme je a propláchneme studenou vodou.
- Oloupanou cibuli nasekáme a necháme zesklovatět na másle. Přidáme omytý špenát a vmícháme zakysanou smetanu. Podle chuti osolíme a opepříme.
- Oloupanou mrkev (jednu nakrájíme na měsíčky a odložíme) povaříme v osolené vodě 8 minut.
- Želatinu namočíme do studené vody, vymačkáme, rozpustíme ve vroucí vodě a vmícháme do špenátu. Vypláchneme nákypovou formu a naplníme ji polovinou pyré. Navrch rozložíme větší část vařené mrkve a zakryjeme špenátovým pyré. Formu vložíme na 4 hodiny do chladničky.
- Pudink vyklopíme, nakrájíme na plátky a ozdobíme zbylou mrkví.