Platýs se špenátem

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Citrony 1 ks
Mascarpone 2 polévková lžíce
Olej olivový 70 ml
Oříšky piniové 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Platýz - filety 600 g
Špenát listový čerstvý 500 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety z platýse omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme, jeden stroužek nakrájíme na plátky a jeden prolisujeme. 50 ml olivového oleje smícháme se solí a česnekem, směsí potřeme rybu a marinujeme asi 30 minut.
  2. Špenát omyjeme, mokré listy vložíme na 10 ml oleje a dusíme pod pokličkou asi 5 minut doměkka.
  3. Zbylý stroužek česneku nakrájíme na kostičky a osmahneme na zbylém oleji. Přidáme piniové oříšky a opražíme je dozlatova. Vmícháme mascarpone a přidáme špenát. Podle chuti osolíme a opepříme.
  4. Filety položíme na alobal potřený olejem a pod grilem v troubě opékáme asi 4 minuty po každé straně.
  5. Filety se špenátem upravíme na talíře a ozdobíme dílky citronu.