Platýs se špenátem
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Citrony |
1 ks |
Mascarpone |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
70 ml |
Oříšky piniové |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Platýz - filety |
600 g |
Špenát listový čerstvý |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety z platýse omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme, jeden stroužek nakrájíme na plátky a jeden prolisujeme. 50 ml olivového oleje smícháme se solí a česnekem, směsí potřeme rybu a marinujeme asi 30 minut.
- Špenát omyjeme, mokré listy vložíme na 10 ml oleje a dusíme pod pokličkou asi 5 minut doměkka.
- Zbylý stroužek česneku nakrájíme na kostičky a osmahneme na zbylém oleji. Přidáme piniové oříšky a opražíme je dozlatova. Vmícháme mascarpone a přidáme špenát. Podle chuti osolíme a opepříme.
- Filety položíme na alobal potřený olejem a pod grilem v troubě opékáme asi 4 minuty po každé straně.
- Filety se špenátem upravíme na talíře a ozdobíme dílky citronu.