Vepřové v zelené omáčce s kaktusem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
3 ks |
Cibule |
1 ks |
Guave |
1 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata zelená |
300 g |
Sůl |
1 špetka |
Vepřová plec |
500 g |
Vývar zeleninový |
150 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme maso nakrájené na 2,5 cm kostky a prudce osmahneme dohněda. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, drcený česnek a smažíme doměkka, pak vmícháme oregano a nakrájenou čili papričku jalapeňos, smažíme ještě 2 minuty.
- Konzervovaná tomatillos nebo zelená rajčata dáme do mixéru, přilijeme vývar a rozmixujeme dohladka. Přidáme do masové směsi, zakryjeme a dusíme 30 minut.
- Kaktus namočíme na 10 minut do studené vody. Slijeme, přidáme k masu a dusíme dalších 10 minut, až maso zcela změkne.
- Směs osolíme, opepříme a podáváme.