Vepřové v zelené omáčce s kaktusem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 3 ks
Cibule 1 ks
Guave 1 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Oregano sušené 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata zelená 300 g
Sůl 1 špetka
Vepřová plec 500 g
Vývar zeleninový 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme maso nakrájené na 2,5 cm kostky a prudce osmahneme dohněda. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, drcený česnek a smažíme doměkka, pak vmícháme oregano a nakrájenou čili papričku jalapeňos, smažíme ještě 2 minuty.
  2. Konzervovaná tomatillos nebo zelená rajčata dáme do mixéru, přilijeme vývar a rozmixujeme dohladka. Přidáme do masové směsi, zakryjeme a dusíme 30 minut.
  3. Kaktus namočíme na 10 minut do studené vody. Slijeme, přidáme k masu a dusíme dalších 10 minut, až maso zcela změkne.
  4. Směs osolíme, opepříme a podáváme.