Pařížský krém

Pařížský krém - obrázek

Ingredience


Čokoláda hořká 30 g
Cukr moučkový 20 g
Cukr vanilka 20 g
Olej stolní 10 ml
Poleva čokoládová 500 g
Smetana 33% (šlehačka) 800 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smetanu ke šlehání svaříme a přidáme nastrouhanou čokoládovou polevu. Za stálého míchání ji rozvaříme a potom přichutíme vanilkovým cukrem. Za občasného promíchání necháme směs vychladnout.
  2. Z vychlazené smetany ušleháme pevný krém, který rozdělíme do šálků vytřených olejem. Necháme ztuhnout v chladničce.
  3. Ztuhlý krém vyklopíme na talířek, ozdobíme ušlehanou, moučkovým cukrem oslazenou smetanou a posypeme jej nastrouhanou čokoládou.
  4. Ihned podáváme. Krém uchováváme stále v chladničce.