Pařížský krém
Ingredience
Čokoláda hořká |
30 g |
Cukr moučkový |
20 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Olej stolní |
10 ml |
Poleva čokoládová |
500 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
800 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Smetanu ke šlehání svaříme a přidáme nastrouhanou čokoládovou polevu. Za stálého míchání ji rozvaříme a potom přichutíme vanilkovým cukrem. Za občasného promíchání necháme směs vychladnout.
- Z vychlazené smetany ušleháme pevný krém, který rozdělíme do šálků vytřených olejem. Necháme ztuhnout v chladničce.
- Ztuhlý krém vyklopíme na talířek, ozdobíme ušlehanou, moučkovým cukrem oslazenou smetanou a posypeme jej nastrouhanou čokoládou.
- Ihned podáváme. Krém uchováváme stále v chladničce.