Mexický nadívaný bůček

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Hřebíček mletý 0.5 kávová lžička
Hrozinky 50 g
Mandle 50 g
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rajčata 2 ks
Skořice mletá 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vepřové maso mleté 500 g
Vepřový bok 1500 g
Víno bílé 120 ml
Vývar zeleninový 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve velké pánvi zahřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli a rozdrcený česnek, smažíme 5 minut na mírném plameni. Přidáme drcený hřebíček, skořici a mleté maso. Smažíme za stálého míchání dohněda. Přilijeme vývar a dusíme 20 minut.
  2. Přidáme spařená, oloupaná a nadrobno nakrájená rajčata a nasekané mandle. Zamícháme, přilijeme víno a přidáme hrozinky. Dusíme, až bude ze směsi hustá omáčka, necháme vychladnout, podle chuti přidáme sůl a pepř.
  3. Vykoštěný bůček rozložíme a nádivku stejnoměrně rozprostřeme až do krajů bůčkového plátu, zavineme a převážeme několikrát provázkem křížem. Povrch bůčku osolíme a opepříme.
  4. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 120 minut. Hotové dáme na servírovací mísu, přiklopíme a necháme 10 minut stát, teprve pak krájíme a podáváme.