Mexický nadívaný bůček
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hřebíček mletý |
0.5 kávová lžička |
Hrozinky |
50 g |
Mandle |
50 g |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rajčata |
2 ks |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřové maso mleté |
500 g |
Vepřový bok |
1500 g |
Víno bílé |
120 ml |
Vývar zeleninový |
150 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 165 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Ve velké pánvi zahřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli a rozdrcený česnek, smažíme 5 minut na mírném plameni. Přidáme drcený hřebíček, skořici a mleté maso. Smažíme za stálého míchání dohněda. Přilijeme vývar a dusíme 20 minut.
- Přidáme spařená, oloupaná a nadrobno nakrájená rajčata a nasekané mandle. Zamícháme, přilijeme víno a přidáme hrozinky. Dusíme, až bude ze směsi hustá omáčka, necháme vychladnout, podle chuti přidáme sůl a pepř.
- Vykoštěný bůček rozložíme a nádivku stejnoměrně rozprostřeme až do krajů bůčkového plátu, zavineme a převážeme několikrát provázkem křížem. Povrch bůčku osolíme a opepříme.
- Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 120 minut. Hotové dáme na servírovací mísu, přiklopíme a necháme 10 minut stát, teprve pak krájíme a podáváme.