Tostadas s trhaným masem a kořením
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Fazole vařené |
175 g |
Hřebíček mletý |
0.5 kávová lžička |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Oregano čerstvé |
2 ks |
Rajčata |
2 ks |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Feta |
115 g |
Tortilla |
6 ks |
Vepřová plec |
500 g |
Voda pitná |
1.2 l |
Zakysaná smetana |
90 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Vepřové ramínko nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, zakryjeme a vaříme 40 minut. Scedíme a necháme okapat. Natrháme, osolíme a vložíme do mísy.
- Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli nakrájenou na plátky, drcený česnek, čili a koření. Mícháme 2–3 minuty, pak přidáme maso a dusíme, až bude maso prohřáté a nasáté vůní koření.
- Předvařené nebo pečené fazole ohřejeme, kukuřičné tortilly prohřejeme na suché pánvi nebo na plotýnce.
- Tortillu položíme na talíř, dáme na ni fazole, trochu masové směsi a lžíci smetany. Ozdobíme nakrájeným rajčetem a rozdrobeným sýrem feta. Ihned podáváme posypané čerstvým oreganem.