Tostadas s trhaným masem a kořením

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Fazole vařené 175 g
Hřebíček mletý 0.5 kávová lžička
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Oregano čerstvé 2 ks
Rajčata 2 ks
Skořice mletá 1 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Feta 115 g
Tortilla 6 ks
Vepřová plec 500 g
Voda pitná 1.2 l
Zakysaná smetana 90 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřové ramínko nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, zakryjeme a vaříme 40 minut. Scedíme a necháme okapat. Natrháme, osolíme a vložíme do mísy.
  2. Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli nakrájenou na plátky, drcený česnek, čili a koření. Mícháme 2–3 minuty, pak přidáme maso a dusíme, až bude maso prohřáté a nasáté vůní koření.
  3. Předvařené nebo pečené fazole ohřejeme, kukuřičné tortilly prohřejeme na suché pánvi nebo na plotýnce.
  4. Tortillu položíme na talíř, dáme na ni fazole, trochu masové směsi a lžíci smetany. Ozdobíme nakrájeným rajčetem a rozdrobeným sýrem feta. Ihned podáváme posypané čerstvým oreganem.