Kuře v medové marinádě

Ingredience


Cibule 3 ks
Koriandr mletý 2 kávová lžička
Kuře 1 ks
Limetka 1 ks
Máslo čerstvé 100 g
Med včelí 3 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 1 ks
Šafrán 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2 dl
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a očištěné kuře rozdělíme na 8 menších porcí.
  2. Připravíme marinádu smícháním medu se zázvorem, sójovou omáčkou, koriandrem, šafránem a oloupanou, nasekanou cibulí. Do marinády přidáme spařená, oloupaná rajčata nakrájená nadrobno. Porce kuřete vložíme do mísy a zalijeme marinádou. Necháme rozležet asi 20 minut.
  3. Potom maso osmahneme v kastrole na 30 g másla a dusíme asi 25 minut v silně vyhřáté troubě. Každých 5 minut kuře poléváme marinádou.
  4. Zbylou cibuli nakrájíme nadrobno a dusíme na 30 g másla s 2 dl vody asi 20 minut.
  5. Výpek uvedeme do varu s octem a cibulí, osolíme, opepříme a přidáme zbylé máslo.
  6. Kuře přelijeme šťávou a ozdobíme proužky limetkové kůry.