Kuře v medové marinádě
Ingredience
Cibule |
3 ks |
Koriandr mletý |
2 kávová lžička |
Kuře |
1 ks |
Limetka |
1 ks |
Máslo čerstvé |
100 g |
Med včelí |
3 polévková lžíce |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
1 ks |
Šafrán |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 dl |
Zázvor mletý |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a očištěné kuře rozdělíme na 8 menších porcí.
- Připravíme marinádu smícháním medu se zázvorem, sójovou omáčkou, koriandrem, šafránem a oloupanou, nasekanou cibulí. Do marinády přidáme spařená, oloupaná rajčata nakrájená nadrobno. Porce kuřete vložíme do mísy a zalijeme marinádou. Necháme rozležet asi 20 minut.
- Potom maso osmahneme v kastrole na 30 g másla a dusíme asi 25 minut v silně vyhřáté troubě. Každých 5 minut kuře poléváme marinádou.
- Zbylou cibuli nakrájíme nadrobno a dusíme na 30 g másla s 2 dl vody asi 20 minut.
- Výpek uvedeme do varu s octem a cibulí, osolíme, opepříme a přidáme zbylé máslo.
- Kuře přelijeme šťávou a ozdobíme proužky limetkové kůry.