Křenové hovězí maso

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Celer bulvový 120 g
Cukr krupice 1 kávová lžička
Hovězí maso zadní 600 g
Hřebíček 4 ks
Jablka 1 ks
Křen 1 kávová lžička
Mrkev kořen 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 250 ml
Vývar z hovězích kostí 750 ml
Zakysaná smetana 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupaný celer a mrkev nakrájíme na kostky, omytý pórek nakrájíme na kolečka.
  2. Vývar uvedeme do varu, přidáme připravenou zeleninu, hřebíček, bobkový list a přilijeme víno. Nakonec vložíme omyté hovězí maso a zvolna vaříme asi 40 minut.
  3. Maso vyjmeme z vývaru, vývar přecedíme a zachytíme. Zeleninu i maso udržujeme teplé. Oloupané, na kostky nakrájené jablko podusíme ve vývaru. Vmícháme cukr, nastrouhaný křen, zakysanou smetanu, sůl a pepř.
  4. Maso nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou a omáčkou. Vhodnou přílohou jsou halušky.