Křenové hovězí maso
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Celer bulvový |
120 g |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hovězí maso zadní |
600 g |
Hřebíček |
4 ks |
Jablka |
1 ks |
Křen |
1 kávová lžička |
Mrkev kořen |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
250 ml |
Vývar z hovězích kostí |
750 ml |
Zakysaná smetana |
50 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupaný celer a mrkev nakrájíme na kostky, omytý pórek nakrájíme na kolečka.
- Vývar uvedeme do varu, přidáme připravenou zeleninu, hřebíček, bobkový list a přilijeme víno. Nakonec vložíme omyté hovězí maso a zvolna vaříme asi 40 minut.
- Maso vyjmeme z vývaru, vývar přecedíme a zachytíme. Zeleninu i maso udržujeme teplé. Oloupané, na kostky nakrájené jablko podusíme ve vývaru. Vmícháme cukr, nastrouhaný křen, zakysanou smetanu, sůl a pepř.
- Maso nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou a omáčkou. Vhodnou přílohou jsou halušky.