Rajčatový vývar s nočky

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Chléb pšeničný (bílý) 1 krajíc
Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 špetka
Estragon 1 ks
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý celý 2 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Pšeničná krupice 2 polévková lžíce
Rajčata 800 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 2 polévková lžíce
Tvaroh jemný 100 g
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vývar z hovězích kostí 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá rajčata nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nasekáme.
  2. Vývar uvedeme do varu s rajčaty, cibulí, estragonem, celým pepřem, bobkovým listem, solí a cukrem. Vaříme bez pokličky těsně pod bodem varu asi 1 hodinu a občas zamícháme.
  3. Smícháme nastrouhaný sýr, nastrouhaný chléb, tvaroh, krupici, žloutek, sníh ušlehaný z bílků, sůl, pepř a špetku muškátu. Směs uložíme na 30 minut do chladničky.
  4. Z tvarohové hmoty vypichujeme nočky a vaříme je v osolené vodě asi 7 minut. Potom polévku přecedíme, uvedeme do varu a krátce povaříme.
  5. Při podáváním přidáme do polévky nočky.