Rajčatový vývar s nočky
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Chléb pšeničný (bílý) |
1 krajíc |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 špetka |
Estragon |
1 ks |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý celý |
2 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pšeničná krupice |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
800 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
2 polévková lžíce |
Tvaroh jemný |
100 g |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vývar z hovězích kostí |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá rajčata nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nasekáme.
- Vývar uvedeme do varu s rajčaty, cibulí, estragonem, celým pepřem, bobkovým listem, solí a cukrem. Vaříme bez pokličky těsně pod bodem varu asi 1 hodinu a občas zamícháme.
- Smícháme nastrouhaný sýr, nastrouhaný chléb, tvaroh, krupici, žloutek, sníh ušlehaný z bílků, sůl, pepř a špetku muškátu. Směs uložíme na 30 minut do chladničky.
- Z tvarohové hmoty vypichujeme nočky a vaříme je v osolené vodě asi 7 minut. Potom polévku přecedíme, uvedeme do varu a krátce povaříme.
- Při podáváním přidáme do polévky nočky.