Losos s ananasem

Ingredience


Ananas 400 g
Celer bulvový 500 g
Česnek 2 stroužek
Cibulka jarní 4 ks
Koriandr čerstvý 3 polévková lžíce
Losos - filety 600 g
Olej rostlinný 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Víno bílé 100 ml
Vývar zeleninový 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupaný celer, cibulky, česnek a ananasovou dužinu nakrájíme na nudličky. Vše krátce opečeme na oleji na pánvi, vyjmeme a vložíme do zapékací mísy. Osolíme, opepříme, přilijeme vývar, víno a okořeníme nasekaným koriandrem.
  2. Lososa omyjeme, osušíme a opečeme na vypečené šťávě. Osolíme, opepříme a rozprostřeme na zeleninu. Zakryjeme alobalem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
  3. Podáváme s rýží.