Losos s ananasem
Ingredience
Ananas |
400 g |
Celer bulvový |
500 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibulka jarní |
4 ks |
Koriandr čerstvý |
3 polévková lžíce |
Losos - filety |
600 g |
Olej rostlinný |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
100 ml |
Vývar zeleninový |
100 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupaný celer, cibulky, česnek a ananasovou dužinu nakrájíme na nudličky. Vše krátce opečeme na oleji na pánvi, vyjmeme a vložíme do zapékací mísy. Osolíme, opepříme, přilijeme vývar, víno a okořeníme nasekaným koriandrem.
- Lososa omyjeme, osušíme a opečeme na vypečené šťávě. Osolíme, opepříme a rozprostřeme na zeleninu. Zakryjeme alobalem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
- Podáváme s rýží.