Bramborové knedlíky s tvarohem
Ingredience
Brambory |
500 g |
Cukr krupice |
100 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
150 g |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tvaroh tučný |
250 g |
Vanilkový lusk |
1 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory vaříme ve slupce 25 minut, slijeme je, oloupeme a ještě horké rozmačkáme. Rozložíme je na talíř a necháme částečně vychladnout.
- K bramborové hmotě přidáme tvaroh, cukr, vejce, mouku a dřeň vydlabanou z vanilkového lusku. Vše zpracujeme na hladké těsto a necháme 15 minut odpočinout.
- Z těsta vytvarujeme malé knedlíky, vložíme je do vroucí osolené vody a zvolna vaříme asi 20 minut. Když knedlíky vyplavou, vyjmeme je a necháme okapat.
- Na pánvi na rozehřátém másle opražíme strouhanku a přimícháme vanilkový cukr. Směsí posypeme knedlíky a podáváme.