Bramborové knedlíky s tvarohem

Ingredience


Brambory 500 g
Cukr krupice 100 g
Cukr vanilka 1 ks
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Mouka polohrubá 150 g
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Tvaroh tučný 250 g
Vanilkový lusk 1 ks
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory vaříme ve slupce 25 minut, slijeme je, oloupeme a ještě horké rozmačkáme. Rozložíme je na talíř a necháme částečně vychladnout.
  2. K bramborové hmotě přidáme tvaroh, cukr, vejce, mouku a dřeň vydlabanou z vanilkového lusku. Vše zpracujeme na hladké těsto a necháme 15 minut odpočinout.
  3. Z těsta vytvarujeme malé knedlíky, vložíme je do vroucí osolené vody a zvolna vaříme asi 20 minut. Když knedlíky vyplavou, vyjmeme je a necháme okapat.
  4. Na pánvi na rozehřátém másle opražíme strouhanku a přimícháme vanilkový cukr. Směsí posypeme knedlíky a podáváme.