Hovězí enchiladas s červenou omáčkou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
4 ks |
Cibule |
1 ks |
Hovězí roštěnka vys. peč. |
500 g |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Oregano sušené |
2 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Tortilla |
300 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Roštěnec nakrájíme na kostky 5 cm velké, dáme do hluboké pánve a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, zmírníme plamen a vaříme 60-90 minut doměkka.
- Sušené čili vložíme do misky, zalijeme horkou vodou a necháme 30 minut máčet. Pak celý obsah misky vylijeme do mixéru a zpracujeme na hladkou pastu.
- Maso slijeme a necháme vystydnout. Jeden šálek vývaru si ponecháme. Na rozpáleném oleji osmahneme drcený česnek asi 2 minuty, zasypeme oreganem a kmínem. Přimícháme rozmixovanou pastu a vývar, jednu tortillu natrháme a přidáme do směsi. Přivedeme k varu, zmírníme plamen a vaříme 10 minut, občas promícháme, až bude omáčka hustá. Maso natrháme na kousky, vložíme do omáčky a prohřejeme.
- Na každou kukuřičnou tortillu položíme trochu masové směsi a zavineme. Ozdobíme proužky cibule, čerstvou petrželkou a podáváme s mangovou salsou.