Hovězí enchiladas s červenou omáčkou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 4 ks
Cibule 1 ks
Hovězí roštěnka vys. peč. 500 g
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Oregano sušené 2 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Tortilla 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Roštěnec nakrájíme na kostky 5 cm velké, dáme do hluboké pánve a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, zmírníme plamen a vaříme 60-90 minut doměkka.
  2. Sušené čili vložíme do misky, zalijeme horkou vodou a necháme 30 minut máčet. Pak celý obsah misky vylijeme do mixéru a zpracujeme na hladkou pastu.
  3. Maso slijeme a necháme vystydnout. Jeden šálek vývaru si ponecháme. Na rozpáleném oleji osmahneme drcený česnek asi 2 minuty, zasypeme oreganem a kmínem. Přimícháme rozmixovanou pastu a vývar, jednu tortillu natrháme a přidáme do směsi. Přivedeme k varu, zmírníme plamen a vaříme 10 minut, občas promícháme, až bude omáčka hustá. Maso natrháme na kousky, vložíme do omáčky a prohřejeme.
  4. Na každou kukuřičnou tortillu položíme trochu masové směsi a zavineme. Ozdobíme proužky cibule, čerstvou petrželkou a podáváme s mangovou salsou.